Akkuyu Eğitim Programı 2023 Başvuruları Başladı!

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından başlatılan eğitim programı kapsamında Türk üniversitelerinin 4 yıllık mühendislik, fizik ve kimya bölümlerinden lisans derecesinde mezun veya 2023 yılı içinde mezun olacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kabul edilecektir.
Yüksek lisans programının eğitim dili Rusça olup, ilk yılı teknik Rusça hazırlık dil eğitimi olmak üzere eğitim süresi toplam süresi 3 yıldır. Rusça dil eğitimine yönelik dersler yüksek lisans eğitimi süresince devam edecektir.
  • Öğrencilerin, yüksek lisans eğitiminin ardından yapılacak Rusça dil sınavını B1 başarı seviyesiyle geçmeleri ve sertifikalarını almaları gerekmektedir.
  • Yüksek lisans eğitim programı mezunları, Rosatom Devlet Kuruluşu'nun eğitim ve tatbikat merkezinde uygulamalı eğitime tabi tutularak 1 ila 3 aya kadar staj yapar.
  • Yüksek lisans eğitimi ve stajı tamamlayan mezunlar, onaylanan kadro listesine uygun olarak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmak üzere Akkuyu Nükleer A.Ş.'de istihdam edilecektir.
Başvuru tarihleri:  20 Şubat - 31 Mart 2023
Başvurular:  Yetenek Kapısı - Duyurular